Begynderstævne 4

MIDT-ØST begynderstævnet er et stævnekoncept i Dansk Svømmeunion. Stævnet henvender sig til svømmere, der ikke er startet eller lige er startet i en konkurrence afdeling.

MIDT-ØST begynderstævner er for børn i alderen 7-12 år. Der vil være klassiske løb, men også færdigheds prøver (skills), som kan være flyben kolbøtter, spring fra skammel med mere.

Der vil ikke blive lavet diskvalifikationer under stævnet, og skulle man falde i vandet, får man et forsøg mere. Er du ikke tryg ved at springe fra skamlen, må du springe i fra bassinkanten.

Husk: Der svømmes ikke om placering, så det betyde ikke noget, om du svømmer i undervisnings- eller konkurrence- afdelingen. Alle svømmer det bedste de kan og får medalje og senere til træning et diplom.

• Løb 15-16       Skills: 25 m flyben på ryggen med armene i streamline
  • Løb 17             4x25 m fri holdkap drenge og piger (minimum 1 af hver køn)

Tag en snak med din instruktør om hvilke løb du skal vælge, så er du sikker på, at du kan gennemføre og få et godt stævne J

Hvad er skills til begynderstævne 3:

Løb 5 -6          Skills: Streamline flybens udsvømning på ryggen fra kant til 5 – 10 – 15 m

1.    Svømmer hopper ned i vandet.

2.    Svømmer dykker ved start ned i vandet, dreje sig med ryggen mod bunden og sætte af med benene fra bassinkanten.

3.    Der måles hvor langt der kan svømmes under vandet, og til hovedet bryder vandoverfladen

4.    Tidtager kigger efter om svømmer når længere ud end 5, 10, eller 15 meter i bassinet (der bliver ikke taget tid på øvelsen)

Løb 7-8           Skills: Streamline flybens udsvømning på maven fra kant til 5 – 10 – 15 m

2.    Svømmer dykker ved start ned i vandet, dreje sig med maven mod bunden og sætte af med benene fra bassinkanten.

Løb 15-16      Skills: 25 m butterflyben på ryggen med arme i streamline.